Abdest Almanin Faydalari

Merhabalar ;

Aşağıdaki yazının tüm hakları genckizlar.net sitesine ait olup kendilerine anlayışlarından ötürü teşekkür ederiz.


1- Abdest alınırken eller,yüzler,burun, ağız,kollar,alın, kulaklar, ense ve sırası ile ayaklar yıkanmaktır. Bu uzuvların bir çoğu insanların birbiriyle olan temaslarında kullanılmaktadır ve salgın bir hastalık durumunda bu uzuvlardan gelecek tehlikelerden bir nebze olsun uzaklaştırılmıştır.
2- Abdest alırken ellerin yıkanması yemek yerken ellerin ağızla olan temasından dolayı oluşacak bakteri enfeksiyonlarına karşı önlem almamızı sağlar
3- Abdest içinde yüzlerin yıkanması durumunda insanların ferahlaması ve yüz kısmında oluşabilecek bakteri enfeksiyonlarına karşı alınan güzel bir önlemdir
4- Abdest alınırken ağız burun ve kulakların yıkanması yine bu bölgelerde oluşabilecek mikrobik hastalıklara karşı bir önlem alınmış olunur buruna çekilen su kılcal damarların rahatlaması rahat nefes alma ve burada bulunan temizlik kıllarının temizlenmesini sağlar ve bu bölgeden oluşabilecek solunum yolları enfeksiyonlarına karşı önlem alınmış olur.
5- Yine kolların yıkanmasında bu bölgedeki damarların masaj yapmış gibi rahatlamasına ve kan dolaşımının düzenlenmesine yardımcı olur.
6- Baş ve ense kısmının yıkanması özellikle ense kısmında bulunan atardamarların rahatlaması baş ağrısı kan akışının düzeni vücuttaki elektrik sisteminin rahatlaması gibi bir çok sayamayacağımız faydası bulunmaktadır.
7- Son olarak ayak yıkama işleminde bu bölgedeki oluşan bakterilerin yok edilmesi ve mantar nasır gibi bir çok hastalığın önlenmesine yardımcı olur ayak kokusu sıkıntısını ortadan kaldırır.
Life and People